Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Τονίστε τα μάτια σας!! The colour- wheel theory

Όταν πρωτοείδα αυτόν τον κύκλο μου είχε φανεί τρελή η θεωρία που υποστηρίζει…Δεν ήθελα να δώσω και ιδιαίτερη σημασία. Όμως, όταν ξεκίνησα να πειραματίζομαι με τα χώματα έμεινα όντως έκπληκτη με τα αποτελέσματα. Έχω επηρεαστεί πολύ όχι τόσο για να συνδυάζω τα ρούχα, αλλά το μακιγιάζ των ματιών.

Η θεωρία του χρωματικού κύκλου αναφέρεται στο γεγονός πως κάποιες συγκεκριμένες αποχρώσεις αναδεικνύουν περισσότερο το χρώμα των ματιών μας. Πιο συγκεκριμένα, το χρώμα το οποίο βρίσκεται στο χρωματικό κύκλο ακριβώς απέναντι από το χρώμα των ματιών μας, είναι και αυτό το οποίο τα τονίζει. Πριν ανακαλύψω τον χρωματικό κύκλο πίστευα πως  πάντα μας πηγαίνουν οι ίδιες αποχρώσεις με αυτές τον ματιών μας. Προφανώς έκανα λάθος ,γιατί η θεωρία αυτή διευκρινίζει πως αν επιλέξουμε μια σκιά ή ένα ρούχο που έχει το ίδιο χρώμα με τα μάτια μας, αντί να τα αναδείξει, θα τα «κρύψει».
Υπάρχουν, λοιπόν διαφορετικά χρώματα για τα γαλάζια, τα καφέ, τα πράσινα και τα μαύρα μάτια. Μάλιστα, αυτή την περίοδο η L`OREAL  έχει βγάλει μια σειρά με ξεχωριστά σετ σκιών για κάθε χρώμα ματιών.

Από την άλλη, η ένταση των χρωμάτων, κυρίως για τις σκιές, είναι ανάλογη και με την ένταση του χρώματος των ματιών. Τα ανοιχτόχρωμα μάτια, δηλαδή, κολακεύονται περισσότερο από ανοιχτές αποχρώσεις και τα σκουρόχρωμα με τις πιο σκούρες.
Έχω παρατηρήσει σε εμένα αλλά και σε άλλες κοπέλες ότι όντως ισχύει. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιώ τα ανάλογα χρώματα τονίζονται φανταστικά τα μάτια μου. 
Λοιπόν αυτή η ανάρτηση βγήκε πολύ μεγάλη και σκέφτηκα να γράψω αναλυτικά ξεχωριστά posts τι αποχρώσεις ταιριάζουν σε κάθε χρώμα ματιών.

Βέβαια, έχω μερικές ενστάσεις ως προς αυτή τη θεωρία ,οπότε δεν την ακολουθώ πιστά. Άλλωστε, το σημαντικό πάντα είναι όποιο χρώμα και αν επιλέξουμε να αρέσει πρώτα σε εμάς και να ταιριάζει πάνω απ’ όλα με τη διάθεσή μας! Δεν χρειάζεται να πετάξουμε όσες σκιές ή ρούχα δεν συμβαδίζουν με τον χρωματικό κύκλο.
Ας παίξουμε λίγο με τα χρώματα και ας ανακαλύψουμε τι μας ταιριάζει και κυρίως τι μας αρέσει!
xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Wordpress Gadgets