Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Χείλη για φίλημα!

Τα χείλη μας είναι κάθε μέρα στο επίκεντρο της προσοχής. Μάλιστα, όταν επιλέγουμε να τα τονίζουμε βάφοντάς τα πρέπει να είναι περιποιημένα και οπωσδήποτε λεία. Σε κανέναν δεν αρέσουν τα σκασμένα, αφυδατωμένα  χείλη. Βασική προϋπόθεση για ονειρεμένη απαλότητα είναι η απολέπιση. Και μια απολέπιση πολύ… νόστιμη αν ακολουθήσετε την πρότασή μου J
Παρότι κυκλοφορούν διάφορα είδη στην αγορά για την απολέπιση των χειλιών μας, θεωρώ πως τίποτε δεν είναι καλύτερο από το σπιτικό! Αφού, λοιπόν, έχουμε τα απαραίτητα στην κουζίνα μας, γιατί να ξοδευόμαστε;
                         
Τα απαραίτητα υλικά! Ζάχαρη, Μέλι, Ελαιόλαδο! 

Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα ανακατέψετε! Οι κόκκοι της ζάχαρης θα απολεπίσουν τα χείλη σας απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα. Το μέλι θα προστατέψει τα χείλη σας από τα βακτηρίδια. Το ελαιόλαδο είναι μια φυσική ενυδάτωση, και θα κάνει τα χείλη σας πολύ απαλά. Επιπλέον, δεν φράζει τους πόρους γύρω από το στόμα.
Η προτιμότερη αναλογία είναι δύο κουταλιές ζάχαρης, μία κουταλιά μέλι και λίγες μόνο σταγόνες ελαιόλαδο. Ανακατέψτε το μείγμα σε ένα μπολάκι μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.Στη συνέχεια απλώστε μια μικρή ποσότητα στα χείλη σας και τρίψτε απαλά, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Αφού ξεπλύνετε τα χείλη σας, απλώστε ένα lip balm για να παραμείνουν λεία και απαλά. Δεν θα πιστεύετε πόσο απαλά θα είναι!

Είναι καλό να επαναλαμβάνετε την απολέπιση κάθε εβδομάδα. Τα απολεπισμένα χείλη, άλλωστε, είναι λιγότερο επιρρεπή στο σκάσιμο την αφυδάτωση και τη δημιουργία ρυτίδων. Επιπλέον, το κραγιόν έχει μεγαλύτερη διάρκεια και δεν εμφανίζει την τάση να «τρέχει».

Μια τέτοια απολέπιση είναι super εύκολη, δεν κοστίζει καθόλου και σας χαρίζει υγιή, απαλά χείλη. Δεν έχω ανακαλύψει καλύτερο προϊόν για την απολέπιση. Άλλωστε, το τέλειο προϊόν δε χρειάζεται να είναι τυποποιημένο. Όπως έλεγε και η γιαγιά μου: Μην βάζεις τίποτα στο πρόσωπό σου, που δεν μπορείς να το φας! 


xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Wordpress Gadgets