Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Eyeliner και ρυτίδες

Το eyeliner είναι ίσως ο πιο αγαπημένος τρόπος των γυναικών να αναδείξουν τα μάτια τους. Με μια κίνηση δίνει έμφαση στο βλέμμα κάνοντάς το πιο μυστήριο, πιο δυναμικό και sexy. Ανεξαρτήτως απόχρωσης είναι από τους δυναμικούς συμμάχους μας, που κάνουν αισθητή τη συμβολή τους χωρίς ίχνος μακιγιάζ. Όταν βιάζομαι και θέλω έστω μια πινελιά για να φαίνομαι πιο περιποιημένη, απλώς τραβάω μια γραμμή σύρριζα στις κάτω βλεφαρίδες. Από όταν πήγαινα σχολείο, μπορεί να μη βαφόμουν όμως το statement μου ήταν το μαύρο μολύβι.

Η εφαρμογή του, όμως, ενδεχομένως να προκαλέσει πρόωρες ρυτίδες στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών, εάν δε γίνει με προσοχή. Γενικότερα, το δέρμα γύρω από τα μάτια μας είναι το πιο λεπτό, γεγονός το οποίο το καθιστά ευάλωτο σε κάθε είδους πίεση ή τράβηγμα. Είτε πρόκειται για το άνω, είτε το κάτω βλέφαρο η γραμμή του eyeliner πρέπει να σχεδιάζεται με απαλές κινήσεις.

Η πιο συνηθισμένη απροσεξία μας για τη γραμμή στο άνω βλέφαρο είναι να τραβάμε με τα δάχτυλά μας το δέρμα προς την εξωτερική γωνία, ώστε να βγει ίσια. Η κίνηση αυτή είναι απολύτως φυσική και σχεδόν αυτονόητη, όμως, σε χρόνια βάση καταπονεί το δέρμα.
Το δεύτερο "λάθος" είναι να τραβάμε με το μολύβι κυρίως γραμμές με κινήσεις μπρος-πίσω για να δώσουμε περισσότερο ένταση στο χρώμα. Αυτό προκαλεί μείωση της ελαστικότητας του δέρματος.

Παράλληλα, για το eyeliner στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου συνηθίζουμε να τραβάμε το κάτω βλέφαρο ώστε να διευκολυνθούμε για καλύτερο έλεγχο, αλλά και από φόβο τραυματισμού.
Ο λάθος τρόπος...
Αναφορικά με το τράβηγμα του άνω βλεφάρου, η λύση επέρχεται με εξάσκηση. Ναι, είναι δυνατόν να πετύχετε ολόισια γραμμή με ένα μόνο χέρι. Χρειάζονται απαλές και μικρές κινήσεις και να έχουν πάντα την ίδια φορά, ξεκινώντας από την εξωτερική γωνία προς τα μέσα.

Στη συνέχεια, για το κάτω βλέφαρο πρέπει να κάνουμε σταθερές κινήσεις και προσεκτικά για να μην τραυματιστούμε. Υπάρχουν αρκετές γυναίκες που καταφέρνουν να βάλουν το eyeliner τους και στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου με το ένα χέρι. Ακόμα και για μένα, βέβαια, που το προσπαθώ καιρό τώρα, είναι δύσκολο. Αυτό που δεν είναι δύσκολο είναι, αντί να τραβάμε με το δάχτυλο το δέρμα, να πιέσουμε με το δάχτυλο πολύ ελαφρά στο σημείο που σταματάει ο βολβός του ματιού. Με τον τρόπο αυτό το σημείο που επιθυμούμε να βάψουμε γίνεται πιο εμφανές και κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη.
Μπορείτε να το κάνετε απλά με το δάχτυλο...αυτό μοιάζει κάπως τρομακτικό
Ίσως στην αρχή σας παιδέψει αλλά ύστερα από λίγες προσπάθειες το χέρι θα κάνει πολύ φυσικά τις κινήσεις αυτές. Αξίζει λίγη παραπάνω επιμέλεια στο βάψιμο των ματιών μας, ειδικά όταν πρόκειται για την πρόληψη από τις πρόωρες ρυτίδες.

xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Wordpress Gadgets