Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Πινέλα και καθαριότητα!!

Η υγιεινή και η καθαριότητα των πινέλων μακιγιάζ αποτελεί μια αρκετά παραμελημένη συνήθεια. Παρά το γεγονός ότι είναι από τις πιο βασικές υποχρεώσεις κάθε γυναίκας που βάφεται, δίνουμε ελάχιστη προσοχή.
Φανταστείτε να αφήνατε άλουστα τα μαλλιά σας για 1 μήνα...αηδία ε; Το ίδιο ισχύει και για τα άπλητα πινέλα. Και κάτι παραπάνω αν σκεφτούμε ότι τα πασαλείβουμε σε καθημερινή βάση πάνω στη μούρη μας.
Τα βρώμικα πινέλα, μάλιστα, δεν παρουσιάζουν τις ίδιες αποδόσεις με τα καθαρά, εφόσον έχουν περιττή ποσότητα προϊόντος. Ειδικά όταν προηγουμένως έχουμε απλώσει με αυτά κρεμώδη ή υγρά προϊόντα η κατάσταση επιβαρύνεται. Το σχήμα των τριχών τους δεν είναι το ίδιο και γίνονται πιο σκληρά με αποτέλεσμα να μην απλώνουν ομοιόμορφα το οποιοδήποτε προϊόν στις επόμενες χρήσεις.
Παράλληλα, ειδικά τα πινέλα με φυσική τρίχα έχουν το αρνητικό ότι συγκρατούν πολλά βακτήρια. Εάν δεν καθαριστούν επιμελώς, τα βακτήρια αυτά καταλήγουν να απλώνονται στο πρόσωπό μας μαζί με το makeup, προκαλώντας ερεθισμούς και σπυράκια.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα πινέλα μας είναι τα εργαλεία μας για την ανάδειξη των φυσικών χαρακτηριστικών μας. Επομένως, πρέπει να τα φροντίζουμε για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής τους, αλλά και για την εξασφάλιση της διατήρησης της ποιότητας των δυνατοτήτων τους. Οι κανόνες υγιεινής είναι αυστηροί: καθημερινή και εβδομαδιαία περιποίηση!

Για καθημερινή και γρήγορη καθαριότητα χωρίς ιδιαίτερη φασαρία υπάρχουν στην αγορά ειδικά αντιβακτηριδιακά προϊόντα, τα οποία όχι μόνο συμβάλλουν στην απομάκρυνση των βακτηριδίων και της πλεονάζουσας ποσότητας makeup, αλλά μας γλιτώνουν και χρόνο, καθώς τα πινέλα στεγνώνουν σε δευτερόλεπτα και είναι έτοιμα για χρήση.
brush cleanser, mac
Μαντηλάκια καθαρισμού πινέλων, sephora
Βέβαια, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα επιβάλλεται να βάζετε τα πινελάκια σας για μπάνιο! Όσο καλά και αν είναι τα παραπάνω προϊόντα, δεν αρκούν για τη διατήρηση της κατάλληλης υγιεινής. Αποτελούν απλώς μια γρήγορη και πρόχειρη εναλλακτική. Το ξέρω...ακούγεται πάαααρα πολύ βαρετό και χρονοβόρο, όμως ειλικρινά παίρνει μόλις λίγα λεπτάκια. Το μόνο που απαιτεί η περίσταση είναι ζεστό νερό και σαμπουάν με ελαφριά σύνθεση (π.χ. johnshon's baby shampoo). Σε περίπτωση που δεν έχετε, δεν πειράζει...Κι εγώ την πρώτη φορά τα καθάρισα με σαμπουάν για ξανθές ανταύγειες. 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνειδητοποιήσετε αμέσως τη διαφορά! Οι τρίχες θα γίνουν πιο μαλακές και θα επανέλθει το αρχικό, φυσικό τους σχήμα (ίσως και το χρώμα). Επιπλέον, εαν βρίσκεται σκληρές τις τρίχες...δοκιμάστε και λίγη μαλακτική κρέμα...Ακούγεται τελείως ηλίθιο, αλλά πιάνει!

Στη συνέχεια, απλώστε τα πάνω σε μια καθαρή πετσέτα για να στεγνώσουν. Αποφύγετε να τα στηρίζεται όρθια ενώ είναι ακόμα βρεγμένα, διότι το νερό ποτίζει την κόλλα που τα συγκρατεί με τη λαβή.

xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Wordpress Gadgets