Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Beauty test: essence

παλέτα 06 & gel liner 02
Λίγους μήνες πίσω είχα πάει στο σπίτι μιας φίλης και φυσικά σαν γνωστή εθισμένη όταν είδα τη γωνία που είχε τα καλλυντικά της ξεκίνησα να τα περιεργάζομαι. Τότε παρατήρησα μια μάρκα που δεν την είχα πετύχει ποτέ: essence. Για μένα το συνηθέστερο μέρος για να ψωνίζω καλλυντικά είναι τα hondos center, τα sephora και τα galerie de beaute. Επειδή λοιπόν, αυτή η μάρκα δεν υπάρχει στα συγκεκριμένα καταστήματα, είχα άγνοια της ύπαρξής της. Τυχαία μάλιστα, αρκετό καιρό μετά μπήκα στα 1euro shop όπου είδα τη μία γωνία του καταστήματος φωτισμένη με τα καλλυντικά της συγκεκριμένης εταιρίας. Εννοείται πως δεν έχασα την ευκαιρία να τα δοκιμάσω! Άλλωστε, οι τιμές της είναι τόσο χαμηλές που δεν είχα δεύτερες σκέψεις.
Τα αποκτήματά μου:
σκιές:                     No 15 celebstyle, No 26 disco queen
τετραπλή παλέτα:  No 06 rock angel
gel eyeliner:            No 2 london baby
lipgloss:                  No 3 timeless beauty
kit φρυδιών

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν περίμενα τίποτα καλό από μια εταιρία που τα προϊόντα της δεν ξεπερνούν καν τα 5 €. Αλλά εν τέλει δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις υπόλοιπες μάρκες.
Ειδικότερα, έχω ερωτευτεί την τετραπλή παλέτα καθώς τα χρώματά της είναι αρκετά εύχρηστα, το τελείωμα των σκιών κολακευτικό και η διάρκειά τους (πάντα βέβαια με βάση) είναι αρκετά ικανοποιητική.

Το kit για τα φρύδια, επίσης, με άφησε πολύ ικανοποιημένη εφόσον δίνει πολύ καθαρό αποτέλεσμα, ενώ περίμενα λόγω της τόσο χαμηλής τιμής να έχουν ένα πιο αφύσικο look. Οι δύο πούδρες, μάλιστα, με μια ανοιχτή και μια σκούρη απόχρωση επιτρέπουν να τις αναμειγνύουμε, ώστε να πετύχουμε το ανάλογο χρώμα μας. Το βουρτσάκι, βέβαια, που περιέχει δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά με τέτοια τιμή το παραβλέπω ευχαρίστως.
Για το gel eyeliner δεν έμεινα και πολύ ικανοποιημένη αλλά υπενθυμίζω ότι δεν ξεπερνάει τα 4 €, οπότε θα ήταν άδικο να επιχειρήσω τη σύγκριση με άλλη μάρκα, όπως η mac. Άλλωστε, το μόνο αρνητικό που έχει είναι ότι δεν έχει ιδιαίτερη διάρκεια. Πέρα από αυτό το γεγονός δεν έχε κάτι άλλο να καταλογίσω, εφόσον δεν μουτζουρώνει και δεν ενόχλησε καθόλου το δέρμα μου. Η απόχρωση που πήρα είναι ένα είδος βρώμικου καφέ. Δεν μοιάζει για συνηθισμένο καφέ, ούτε και για μαύρο. Μάλλον κάτι στο ενδιάμεσο.

Το lipgloss το λατρεύω! η απόχρωσή του είναι η πιο ανοιχτή που υπάρχει. Μου θυμίζει μάλιστα πολύ το lipgloss, white chocolate της Estee Lauder. Ίσως να είναι λίγο πιο ροζ. Στην πραγματικότητα, μοιάζουν σε όλα: υπέροχο χρώμα, ελάχιστη διάρκεια. Αλλά είναι τόσο όμορφα που δεν με νοιάζει. Προσπάθησα τουλάχιστον να γίνω αντικειμενική...

Η γενική, λοιπόν, άποψή μου είναι ότι αυτή η μάρκα έχει μέλλον στο συρτάρι μου. Η ποικιλία των προϊόντων και των χρωμάτων είναι αξιοσημείωτη, η τιμή πολύ φιλική για τις τσέπες μας, δεν χρησιμοποιούνται πειραματόζωα (και είμαι κάθετη για όσες εταιρίες το κάνουν) και δεν είχα καμία ενόχληση, παρότι θα πίστευα ότι φθηνά προϊόντα κάτι θα προκαλούσαν. Δηλώνω, όμως, ότι δεν έχω ευαίσθητη επιδερμίδα, ούτε ευαίσθητα μάτια.

Εννοείται πως εξυπηρετούν ιδιαίτερα προϊόντα για low budget. Εκτός απο το γεγονός των δύσκολων καιρών μπλα μπλα μπλα, ανοίγουν και τα σχολεία...οταν ήμουν σε αυτή την ηλικία δεν είχα και την ανεξάντλητη πηγή ρευστού και φυσικά από τότε ήθελα να μακιγιάρομαι σε καθημερινή βάση. Οπότε είναι μια πολύ πρακτική επιλογή για τα μοντέρνα school girls!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι από τη στιγμή που ούτε τώρα έχω την ανεξάντλητη πηγή ρευστού (που θα πάει θα την βρω κάποτε) θα επαναλάβω την αγορά σκιών και lipgloss από την εν λόγω εταιρία: make up is never enough!!
xxx

2 σχόλια:

  1. Που ειναι αυτο το μαγαζι που τα πηρες; Ειχε ποικιλλια σ'αυτα;;; Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειρήνη essence έχει στα hondos center, σε 1euro shop και στα καταστήματα beautycom που έχει και on-line shop http://beautycom.gr/
    Το κάθε κατάστημα έχει διαφορετική ποικιλία, ανάλογα πόσο μεγάλο ειναι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogger Wordpress Gadgets