Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

5 tips για υγιή μαλλιά


Σε όλες μας αρέσει να έχουμε περιποιημένα μαλλιά, καλοχτενισμένα και λαμπερά. Τα μαλλιά είναι η κορνίζα του προσώπου μας. Οφείλουμε λοιπόν να τα φροντίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Από το γυμνάσιο με θυμάμαι να βάζω άπειρα προϊόντα για να είναι υγιή: πριν το λούσιμο, στο λούσιμο, μετά το λούσιμο. Και πάντα με καθορισμένη σειρά. Αν την άλλαζα ίσως με τόσο χημικά να είχα ανατιναχτεί. Η περιποίηση των μαλλιών όμως δεν είναι τόσο τραγική όσο πίστευα κάποτε, ούτε τόσο χρονοβόρα. Αν επιλέξετε να ακολουθήσετε τα παρακάτω 5 tips είναι υπεραρκετό.

1.Προσοχή στην επιλογή του σαμπουάν! Πρέπει πάντα να συμβαδίζει με τον ανάλογο τύπων των μαλλιών σας. Στην αγορά κυκλοφορούν διαφορετικά είδη, ώστε να πληρούν τις διαφορετικές απαιτήσεις που έχουμε. Εκτός από το ένα προϊόν που θα επιλέξετε πρέπει να έχετε διαφορετικά σαμπουάν. Και όμως…Όλες θέλουμε κάθε τόσο μια αλλαγή. Σε κανέναν δεν αρέσει η ρουτίνα και τελικά ούτε στα μαλλιά μας. Είναι και καλομαθημένα… Όταν λουζόμαστε τα μαλλιά συνηθίζουν τη χημική σύσταση του σαμπουάν με αποτέλεσμα να μην τα επηρεάζει. Καλό θα είναι να έχουμε δύο διαφορετικά σαμπουάν στο μπάνιο μας και να τα εναλλάσσουμε. Με τόση ποικιλία που υπάρχει στα καταστήματα καθόλου δύσκολο!

2.Το σαμπουάν στις άκρες! Η χημική σύσταση του σαμπουάν είναι κάπως βαριά για τις ρίζες των μαλλιών . Για αυτό το λόγο πρέπει να εφαρμόζουμε το προϊόν στις άκρες και στη συνέχεια κάνουμε μασάζ στις ρίζες με τον αφρό που ήδη έχουμε δημιουργήσει.

3.Οικονομία στο conditioner! Και όχι για την οικονομική κρίση. Η συνηθισμένη παρατυπία είναι ότι ξοδεύουμε πολύ γρήγορα το conditioner. Στην πραγματικότητα χρειάζεται πολύ λίγη ποσότητα. Ένας εύκολος τρόπος για να το θυμάστε είναι να βάζετε στην παλάμη σας ποσότητα μου έχει το μέγεθος ενός νομίσματος 2 euro.

4.Heat protection. Πριν το πιστολάκι και πριν από κάθε styling που απαιτεί θερμότητα είναι απαραίτητη η χρήση προϊόντος που θα προστατέψει τα μαλλιά μας από τις υψηλές θερμοκρασίες. Φανταστείτε να ακουμπούσατε το σίδερο των μαλλιών έστω για κλάσματα του δευτερολέπτου… Το λιγότερο που θα πάθουν τα μαλλιά μας είναι η ψαλίδα.

5.Σιλικόνη. Το θεϊκό αυτό χημικό δημιουργήθηκε για να κάνει τη ζωή μας καλύτερη! Δίνει λάμψη, ενυδάτωση και προστατεύει από την ψαλίδα. Υπάρχουν στο εμπόριο πάρα πολλές μάρκες και απλώνεται σε στεγνά, αλλά και βρεγμένα μαλλιά.

Με αυτές τις απλές αλλαγές στη διαδικασία περιποίησης των μαλλιών μας, θα τα βοηθήσουμε να γίνουν πιο λαμπερά και υγιή! Θα αισθανθείτε σύντομα τη διαφορά στην απαλότητα των μαλλιών σας!


xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Wordpress Gadgets