Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Nude χείλη

Το πιο δημοφιλές μακιγιάζ των τελευταίων χρόνων είναι το φυσικό χρώμα των χειλιών που απλώς τα τονίζει ελαφρά. Με θερμές υποστηρίκτριες την Angelina Jolie και την Kim Kardashian τα nude χείλη χτυπάνε κόκκινο στις προτιμήσεις. Δυστυχώς, όμως, αυτό το αποτέλεσμα είναι και από τα πιο δύσκολα. Ένα κόκκινο κραγιόν είναι αρκετά εύκολο να ταιριάζει με τα χρώματα πολλών. Η σωστή απόχρωση nude όμως, εξαρτάται από τον τόνο της επιδερμίδα της καθεμίας. Επιπλέον, η παγίδα των "γυμνών" χειλιών γίνεται αισθητή στις γυναίκες με λεπτά χείλη και στις γυναίκες με πολύ ανοιχτή επιδερμίδα. Υπάρχει, βέβαια, λύση για όλα!
Αρχικά, το κύριο βήμα είναι ο αποχρωματισμός του φυσικού χρώματος των χειλιών. Λίγο πολύ όλες έχουμε ένα ελαφρύ ρόδισμα των χειλιών μας. Αυτό θα το καταφέρουμε με λίγο πράσινο concealer το οποίο θα αποχρωματίσει το φυσικό κόκκινο των χειλιών μας. Μην ανησυχείτε! Τα χείλη σας θα φαίνονται άσπρα και όχι πράσινα! Στη συνέχεια, καλό θα ήταν να ταμπονάρουμε ελαφρά λίγη πούδρα. Αν δεν έχετε πράσινο concealer απλά ταμπονάρετε μόνο την πούδρα για να καλύψει κάπως τα χείλη σας.

Έπειτα, χρειαζόμαστε 2 διαφορετικά μολύβια χειλιών. Το ένα να έχει σχεδόν ίδια απόχρωση με το κραγιόν που θέλετε να βάλετε και ένα λίγο πιο σκούρο. Με την πιο σκούρη απόχρωση σχεδιάστε το περίγραμμα των χειλιών σας και γεμίστε μόνο τις εξωτερικές γωνίες, όπως στην εικόνα, και σβήστε ελαφρά με το δάχτυλο. Γεμίστε, μετά, το κέντρο των χειλιών που έχει μείνει κενό με το ανοιχτόχρωμο μολύβι. Αυτό θα δώσει στα χείλη σας το εφέ της καμπύλης και θα τα κάνει πιο μεγάλα. Το τελευταίο και πιο απλό βήμα είναι να βάλουμε το κραγιόν μας.

Ένα μεγάλο πρόβλημα που είχα ήταν να βρω ένα μολύβι σε αρκετά ανοιχτή απόχρωση. Ευτυχώς πήρα τις μάρκες μια μια και βρήκα από την artdeco το μολύβι No 5.
Από κραγιόν nude αποχρώσεις που μου αρέσουν περισσότερο είναι:
από τη Mac-hue, myth, creme de nude, angel
από την Avon- never so nude, latte
από την Seventeen- nudest nude
από την Nivea-No 14

xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Wordpress Gadgets