Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Αντίο γυαλάδα! 6 τρόποι για ένα καλοκαίρι χωρίς λιπαρότητα

Οι καλοκαιρινοί μήνες ειδικά για τις κοπέλες με λιπαρή επιδερμίδα συνεπάγεται διαρκές shiny face. Με τόσες υψηλές θερμοκρασίες είναι σχεδόν αδύνατο να απομακρύνουμε από το πρόσωπό μας τη γυαλάδα. Ακολουθώντας, βέβαια, έξι απλά βήματα μπορείτε να κρατήσετε τη ζώνη Τ ματ!

  • Καθαριστικό προϊόν το οποίο να ρυθμίζει τη λιπαρότητα: η πρώτη κίνηση για να ξεκινήσετε τη μέρα σας ματ! Καλύτερα προτιμήστε προϊόντα με σαλικυλικό οξύ, ώστε να καθαρίζουν οι πόροι σε βάθος και να απομακρύνει την πλεονάζουσα λιπαρότητα.
  • Τονωτική λοσιόν, αλλά όχι με βάση το οινόπνευμα ή πολύ ισχυρά συστατικά: οτιδήποτε αφυδατώνει υπερβολικά την επιδερμίδα, ενεργοποιεί τον οργανισμό για ενίσχυση της λιπαρότητας, ώστε να υπάρχει ενυδάτωση. Προϊόντα με tea tree oil (Melaleuca alternifolia) ή εκχυλίσματα καλέντουλας συμβάλουν στην εξισορρόπηση της επιδερμίδας και στη διατήρηση της ματ όψης.

  • Εβδομαδιαία απολέπιση: η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων βοηθά τόσο την καταπολέμηση των ατελειών, αλλά αποτελεί και σημαντικό παράγοντα για να δεχθεί το δέρμα οποιοδήποτε προϊόν.

  • Μάσκα με βάση την άργυλο μία φορά την εβδομάδα: η σμίκρυνση των πόρων συντελεί καθοριστικά στη μείωση παραγωγής σμίγματος.

  • Primer ή πούδρα: κατά προτίμηση στη διάφανη εκδοχή τους, ώστε να τα χρησιμοποιείτε είτε μόνα τους είτε μαζί με το μακιγιάζ σας. Η διάφανη πούδρα μπορεί να αφυδατώνει σε κάποιο βαθμό τις κανονικές και ξηρές επιδερμίδες, αλλά για τις λιπαρές επιδερμίδες είναι μια πολύ καλή επιλογή.

  • Blotting papers: ώς σύμμαχος πρώτης γραμμής βρίσκονται πάντα μέσα στην τσάντα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ταμπονάρετε με αυτά όποια σημεία εμφάνισαν λιπαρότητα.


Με καθημερινή φροντίδα και τα σωστά προϊόντα η γυαλάδα μπορεί να γίνει παρελθόν. Η σωστή αντιμετώπιση, η ενημέρωση και τα προϊόντα τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας είναι βασικά ζητήματα. Μην διστάζετε να ζητήσετε τη συμβουλή κάποιας πωλήτριας για την επιλογή της κατάλληλης διαδικασίας για την επιδερμίδα σας.
Καλές Διακοπές!!
xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Wordpress Gadgets