Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Homemade: Μάσκα με μέλι!


Οι σπιτικές συνταγές ομορφιάς έχουν γίνει από τις αγαπημένες μου. Όχι τόσο γιατί έχουμε κρίση, είμαστε μπατίριδες, δεν έχουμε λεφτά να φάμε και μπλα μλπα μπλα, αλλά γιατί γίνονται με υλικά απευθείας από τη φύση με αποτέλεσμα να είναι πιο φιλικές προς το δέρμα μας συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλο χημικό.

Η εν λόγω μάσκα περιέχει είδη πρώτης ανάγκης που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας...εκτός αν είσαι φοιτήτρια, όπου εννοείται ότι δεν χρησιμοποιείς την κουζίνα σου, οπότε είναι και άδεια. Δεν είναι ντροπή! Κι εγώ τα ίδια κάνω...

Υλικά:

  • μέλι
  • ελαιόλαδο
  • γάλα
  • αλάτι



Ανακατεύουμε σε ένα μπολ μια κουταλιά μέλι, μια κουταλιά ελαιόλαδο, μια κουταλιά γάλα, λίγο αλάτι (νιώθω σαν τον Παρλιάρο!) και το απλώνουμε στο πρόσωπό μας για περίπου 10'
Το μέλι θεωρείται αντιβακτηριδιακό, οπότε δρα ενάντια στα σπυράκια και συμβάλλει στην πρόληψή τους.
Το λάδι αποτελεί ενυδατικό στοιχείο και παρέχει στο δέρμα μια επιπλέον θρέψη.
Το γάλα χρησιμοποιείται για εξισορρόπηση, καθώς έχει την ιδιότητα να καλμάρει το δέρμα, ακόμα και τυχόν φλεγμονές.
Το αλάτι είναι προαιρετικό. Βοηθά στα σπυράκια αλλά και για τις ανάγκες της συγκεκριμένης "συνταγής" ,διότι όπως θα παρατηρήσετε το μέλι με αναμεμιγμένο με τόσα υγρά έχει την τάση να 'τρέχει'. Το αλάτι κάνει το μίγμα πιο σφιχτό (έχει μπει η Βέφα μέσα μου) και παράλληλα καταπολεμά τα σπυράκια. Αποφύγετε τη μεγάλη ποσότητα αλατιού γιατί θα σφίξει πάρα πολύ και θα γίνεται ένα μεγάλο γλειφιτζούρι. Σε περίπτωση που, όμως, συμβεί μην πανικοβληθείτε! Με ζεστό νερό και απαλές κινήσεις θα φύγει.

Οι καλύτερες συνθήκες για την εφαρμογή της μάσκας είναι προς το απόγευμα-βράδυ και αφού έχετε καθαρίσει πρώτα το πρόσωπό σας. Μάλιστα, το βράδυ κρίνεται προτιμότερο, ώστε να ξεπλύνετε τη μάσκα απλά με ζεστό νερό και όλα τα στοιχεία που έχουν απορροφηθεί από το δέρμα να λειτουργήσουν όλο το βράδυ. Το πρωί μπορείτε να καθαρίσετε το πρόσωπό σας με ένα προϊόν καθημερινής απολέπισης.

Μπορείτε να κάνετε αυτή τη μάσκα όσο συχνά αισθάνεστε ότι τη χρειάζεστε. Επιπλέον, λειτουργεί και ως απολέπιση, εάν κάνετε κυκλικές κινήσεις, ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Βέβαια, ως scrub επιτρέπεται η χρήση του μόνο μια φορά την εβδομάδα προς αποφυγής ερεθισμού της επιδερμίδας.
Εάν έχετε αλλεργία σε κάποιο από τα παραπάνω υλικά, η συμβουλή μου θα ήταν να μην το βάλετε στο μίγμα.
xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Wordpress Gadgets