Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Blue summery make up

Μπορεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου να έχει ξεκινήσει ο χειμώνας, μπορεί οι νέες φθινοπωρινές κολεξιόν να βρίσκονται ήδη στα καταστήματα και οι νέες τάσεις να έχουν επηρεάσει το ύφος του μακιγιάζ αλλά: στην Ελλάδα έχουμε ακόμη καλοκαίρι, αγοράζουμε ακόμα καλοκαιρινά ρούχα από το τμήμα των εκπτώσεων, συνεχίζουμε χαλαρώτατα τις βουτιές μας και επιμένουμε στο ανάλαφρο καλοκαιρινό μακιγιάζ μας!!

Στην παραπάνω φωτογραφία έχετε την τιμή να βλέπετε το μάτι της φίλης μου, το οποίο ανέλαβα προσωπικώς στις φετινές υπέροχες διακοπές μας και φυσικά ήθελα να μοιραστώ το καλλιτέχνημά μου...
Στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο και γρήγορο και μπορεί να το κάνει ο καθένας (απλά η ίδια βαριόταν να βαφτεί και φυσικά ανέλαβα δράση).

Αρχικά, ξεκινήσαμε με μία ανοιχτή σαμπανιζέ βάση σε όλο το βλέφαρο μέχρι και το τόξο του φρυδιού και στη συνέχεια μια επίσης ανοιχτή σαμπανιζέ σκιά σε όλο το βλέφαρο. Στην εξωτερική γωνία του ματιού αποφασίσαμε να δώσουμε βάθος σβήνοντας πολύ απαλά μια ανοιχτή bronze σκιά. Με ένα μαύρο μολύβι τράβηξα μια λεπτή γραμμή σύρριζα στις βλεφαρίδες. Δεν χρειάζεται να είναι τέλεια, ούτε απολύτως ίσια γιατί τη σβήνουμε στη συνέχεια με λίγη μαύρη σκιά χρησιμοποιώντας ένα λεπτό πινέλο. Έτσι το μολύβι σταθεροποιείται και το εφέ γίνεται πιο smokey. Χρησιμοποιώντας πάλι το πινέλο με τη μαύρη σκιά σβήνουμε τη γραμμή προς την εξωτερική γωνία του ματιού. Με τον τρόπο αυτό τα μάτια δείχνουν μεγαλύτερα.
Στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου επιλέξαμε σκούρο καφέ μολύβι και ακριβώς από κάτω σχεδόν σύρριζα στις βλεφαρίδες γαλάζιο μολύβι σταθεροποιώντας το με γαλάζια σκιά.
Και φυσικά για το τέλος λίγη σκούρη μπλε mascara για να είναι το look ακόμα πιο καλοκαιρινό!
Στα χείλη ταιριάζει ένα nude pink gloss και στα ζυγωματικά bronzer, γιατί η ηλιοκαμένη επιδερμίδα είναι  πάντα in!
Μάλιστα, τα χρώματα αυτά ταιριάζουν σχεδόν σε όλες τις επιδερμίδες. Είτε έχετε μαυρίσει, λοιπόν, είτε όχι θα τραβήξετε τα βλέμματα και θα αναδείξετε το σχήμα των ματιών σας!
xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Wordpress Gadgets