Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Μια διαφορετική πλεξούδα


Τι καλύτερο για αυτές τις καλοκαιρινές μέρες από μια πλεξούδα; Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, συνηθίζουμε να θέλουμε τα μαλλιά μας πιασμένα ψηλά.
Τι γίνεται, όμως, όταν δεν έχουμε λαστιχάκι; Με αυτόν τον τύπο πλεξούδας μπορούμε να κρατήσουμε τα μαλλιά μακρυά από το πρόσωπό μας εύκολα, γρήγορα και tres chic. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι τα μαλλιά μας.
Το ωραίο μάλιστα με αυτή την πλεξούδα είναι το εντυπωσιακό εφέ της ακόμα και σε κοντά μαλλιά, εάν όχι περισσότερο απ' ότι σε μακρυά. Αυτό συμβαίνει, διότι τα μαλλιά πλέκονται μεταξύ τους σε μικρό μήκος, ώστε το μάτι χάνει την αρχή και το τέλος. Το μόνο σίγουρο είναι πως λίγες θα καταλάβουν πως το πετύχατε.

Η εκτέλεση, λοιπόν, είναι πολύ απλή! Ξεκινάτε μια συνηθισμένη πλεξούδα είτε στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας, είτε στο πλάι (προσωπικά το αγαπημένο μου). Χωρίζετε, δηλαδή, τα μαλλιά σας σε 3 μέρη χωρίς όμως να τα ξεμπερδεύετε έως τις άκρες. Οι άκρες των μαλλιών πρέπει να παραμείνουν ενωμένες και ομοιόμορφες, όσο εσείς πλέκετε την πλεξούδα. Αυτό που θα δημιουργηθεί στις άκρες θα μοιάζει με κόμπο. Στην ουσία, βέβαια, πρόκειται για μια ανεστραμμένη πλεξούδα, η οποία διαμορφώνεται από το δικό σας πλέξιμο. Αποφύγετε να χτενίσετε εκείνη τη στιγμή τα μαλλιά σας από φόβο μήπως μπερδευτούν, γιατί σε αυτήν την κατάληξη αποσκοπούμε.

Καθώς συνεχίζετε, πλησιάζετε όλο και περισσότερο την ανεστραμμένη κοτσίδα. Θα σταματήσετε το πλέξιμο, όταν πλέον έχετε φτάσει στο σημείο να μην μπορείτε να πλέξετε άλλο, λόγω της πίεσης του "κόμπου", που έχετε δημιουργήσει.

Now on the fun part! Έτσι όπως κρατάτε με τα δάχτυλά σας τα 3 μέρη της πλεξούδας, ενώστε τα δύο μέρη μαζί, ώστε να δημιουργηθεί μια θηλιά μέσα από την οποία θα περάστε τον "κόμπο", δηλαδή την ανεστραμμένη πλεξούδα! Προσοχή! Όταν το κάνετε για πρώτη φορά...θέλει λιιιγο σπρώξιμο.
Λογικά θα μοιάζει κάπως έτσι!!

Note: Όσο πιο σφιχτή, τόσο περισσότερο θα κρατήσει το χτένισμα. Επιπλέον, εάν τα μαλλιά σας είναι πολύ λεπτά, ίσια, μεταξένια κτλ θα ήταν καλύτερο να τα ψεκάσετε με λίγο σπρέι για να μπορέσουν να κρατήσουν την πλεξούδα.
Μάλιστα, κάτι που μου αρέσει πολύ είναι να κάνω ένα μόνο μικρό πλεξουδάκι χαμηλά στο κεφάλι, καθώς δίνει άλλο αέρα λίγο πιο boho.
Το ξεμπέρδεμα είναι πιο εύκολο απ' όσο νομίζετε! απλώς βγάλτε από τη θηλιά την ανεστραμμένη πλεξούδα και ταρακουνίστε τα λιγάκι, μέχρι να χαλαρώσουν και να πέσουν.

Καλή επιτυχία <3
xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Wordpress Gadgets